Wordt alle marketing digitaal?

Sinds Corona zijn er duidelijk 2 tendenzen te zien in de marketingwereld. Bureaus die gespecialiseerd zijn in digital marketing of social media verliezen relatief weinig omzet, terwijl traditionele mediabureaus en creatieve bureaus hoopvol wachten op nieuwe opdrachten en campagnes.

Versnelde transitie naar online

Dat marketing steeds meer verschuift naar digital is al jaren zichtbaar. Maar sedert Corona leven we ook meer online. Uitgevers zien een enorme toename in digitale krantenabonnementen. Miljoenen Belgen bezoeken meer websites en apps. Er wordt meer gegamed, geNetflixed en gestreamd. Werknemers werken thuis via het internet en vergaderen gebeurt voornamelijk online. Microsoft Teams noteerde in april 2020 een record van 2,7 miljard vergaderminuten in een dag. Congressen worden webinars, uitgevers organiseren virtuele events, concerten gaan via YouTube en zelfs het publiek bij tv-shows zit online.

De marketingsector is druk bezig zich aan dat nieuwe normaal aan te passen. Communiceren doe je waar je doelgroep zich bevindt en dat zal de komende jaren vooral online zijn.

Bron: frank.news

Contacteer ons

In een eerste vrijblijvend gesprek  ontdekken we de digitale marketingnoden en -behoeften voor uw bedrijf.

Stay tuned

Blijf op de hoogte van de laatste trends uit de digitale wereld en ontvang regelmatig tips & tricks.